City•Flor rozen zijn niet alleen op hun mooie bloemen geselecteerd maar hebben vaak een goede onkruid onderdrukking, geen wildopslag en een rijke en lange doorbloei.

Binnen het City•Flor® assortiment zijn speciale soorten geselecteerd voor minder goede omstandigheden zoals: schrale bodem, strooizout, uitlaaatgassen en schaduw. Deze omstandigheden komen vooral voor bij boomspiegels, sttraatbegeleiding, rotondes, talud en plantenbakken. Per soort wordt in de brochure met strerretjes aangegeven waar de roos geschikt voor is.

Pavement® / Rugosa Rozen

De Pavement® rozen uit het City·flor® assortiment zijn laag blijvende kruisingen van Rugosa Hybriden met een half gevulde bloem. De bloemen hebben een heerlijke rozengeur, bloeien lang door, krijgen een prachtige bottel en het blad heeft een mooie herfstkleur.
Het toepassen van Pavement®  rozen is al jarenlang beproefd door de uitstekende resistentie tegen ziekte, zout en droogte. Dit soort is bij uitstek geschikt om te worden gebruikt als beplanting langs wegen, snelwegen, bedrijfsterreinen en rotondes.


Beheer
Pavement®  rozen zijn in het beheer erg makkelijk. Ze kunnen van jaarlijks tot en met vijfjaarlijks teruggezet (gesnoeid) worden afhankelijk van het gewenste beeld. Pavement®  rozen zijn onderhoudsarm door  onkruidonderdrukkende eigenschappen en ze verdragen mechanische snoei door de kweek op eigen wortel. Door de dichte structuur van de planten hebben ze een defensieve werking tegen voetgangers en fietsers zodat deze geen ongewenste doorgang creëren. Door Pavement ® rozen in te zetten in het openbaar groen is een hoge kwaliteit te behalen met een laag beheerbudget.